Lissa, geboren 14 januari in Kapellen in de provincie Antwerpen, is de dochter van het bekende accordeon duo ‘De Melando’s’.

Vanaf jonge leeftijd werd ze ondergedompeld in de muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lissa al snel haar eigen talenten ontdekt en op 8-jarige leeftijd start aan de muziekacademie van Kalmthout. Muziek zit in haar genen en in 2011 geven haar ouders Frank Meseure en Chris Van Hoof haar een plaats in hun zeer succesvolle revueshow ‘Muzikantenstad’.

Ze doet zo de nodige podiumervaring op en leert zingen met een live orkest. De reacties zijn steeds lovend en Lissa groeit uit tot de revelatie van de show. Met een ravissante uitstraling, maar nog wat ingetogen is ze klaar om uit te bloeien in de Vlaamse muziekwereld.

Toen Lissa in 2014 in de muziekstudio dook was ‘Gouden Glimlach’ het eerste resultaat. Dit lied werd meteen een groot succes.
De single blijft wekenlang in de Vlaamse hitparades. Ook de volgende singles ‘Hartsvriendinnen’, ‘Boven de wolken’ en ‘Wat ik voor je voel’ zong ze regelrecht naar de top.

2015 was een topjaar voor Lissa Lewis. Na meerdere hits brengt ze haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit. In augustus wint ze de zomertrofee van Radio 2 in de categorie van ‘Beste doorbraak’ en in het najaar deed ze het nog eens over op het gala van het Vlaamse lied. In september zong ze samen met Andrè Hazes (junior) voor het Nederlands Koningspaar ter ere van het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk. Als hoogtepunt van haar prille carrière wordt ze ook nog eens genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Vlaams Populair’. Tevens studeert ze ook af aan de Hogeschool Antwerpen als lerares muziek en start ze als als lerares in een privémuziekschool waar ze het vak 'musical' geeft.

In 2016 mocht Lissa optreden op het podium van ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt. Hier ontstonden mooie plannen voor een duet met één van Nederlands grootste zangers 'Rob De Nijs'. Het duet van Rob en Lissa kwam uit in 2017 en kreeg de titel: 'De wereld draait door', een prachtig lied met een duidelijke boodschap. Als kers op de taart krijgen Rob en Lissa een loftrompet voor 'Beste Duet'. 

 

In 2018 werden de singles 'M'n eigen gang gaan' en 'Rots' uitgebracht en in 2019 volgden de singles 'Leven het leven' en 'Zoveel hou ik van jou'. 

In 2020 besluit Lissa om te gaan samenwerken met het management- en boekingskantoor 'VDM Produkties'.
Ze maken prachtige plannen en Lissa ontdekt na enkele jaren zoeken waar haar echte muzikale passie ligt. 

 

In 2021 besluit Lissa na een moeilijke corona periode te kiezen voor een leuk concept. Ze organiseert in de tuin van haar ouders voor het eerst 2 'tuinconcerten'. Een intiem optreden met vaste pianist 'Alain Verresen' in een gezellige en huiselijke omkadering. 

 

In 2022 leert ze de bekende Nederlandse producers 'Marcel Fisser' en Bram Konink kennen.
Ze vormen een prachtig team waaruit enkele toffe singles komen. 'Kiezen' en de prachtige ballade 'Laat me nog 1 keer' werden goed gedraaid op verschillende radiozenders en ook tv zender Ment TV steunt Lissa al vanaf het begin van haar carrière.
Ze brengt ook haar tweede album 'Kiezen' uit en krijgt een loftrompet voor 'Beste zangeres'. 

 

2023 werd voor Lissa een muzikaal TOP jaar. In februari werd ze gecontacteerd door 'Jacky Lafon' met de vraag of ze mee wou doen met haar zomershow 'De tijd van toen' in de prachtige revuetempel 'Het witte paard' in Blankenberge. Lissa kwam hier als kind samen met haar grootouders elke zomer kijken, dus moest uiteraard geen twee keer nadenken om hier volmondig 'JA' op te antwoorden.
Ook de single 'Het lijkt wel zomer' werd uitgebracht en genomineerd bij de laatste 20 voor de kanshebbers voor de RADIO 2 ZOMERHIT 2023. Ze kon optreden bij het programma 'Zomerhit' voor VRT één en werd gevraagd om voor VTM op te treden bij het bekende programma 'Tien om te zien'. Ook Muzikantenstad, de revueshow waarin ze dit jaar 15 jaar meedraait, ging in november 2023 opnieuw in première en blijft voor Lissa telkens een 'thuiskomen' bij toffe collega's in een heerlijke muzikale omkadering. 

 

Midden 2023 wordt Lissa gevraagd om deel te nemen aan een prachtig project 'Houden van dochters' dat in de periode 2024 - 2025 te zien is in de culturele centra in Vlaanderen. Samen met Celien Hermans (dochter van Margriet Hermans) en Hannelore Neefs (dochter van Conny Neefs) maken ze een prachtige, intieme, maar vooral unieke voorstelling. Ze vertellen er hoe het is om op te groeien als enig kind in een muzikaal gezin en zingen samen en apart de mooiste liedjes. Ze worden begeleid door een 4-koppig live orkest. 

Eind 2023 word Lissa gevraagd om deel te nemen aan het allereerste winterspektakel dat in 'Het witte paard' wordt voorgesteld 'Winterwonderland 2023' en ze krijgt ook een loftrompet bij Ment Tv voor 'Beste zangeres'. 

 

Ook 2024 wordt goed muzikaal ingezet, want de bekende 'Dinnershows' waar Lissa aan meewerkt, lopen in deze prachtige revuetempel in Blankenberge het gehele jaar door. Ze werd opnieuw geselecteerd om mee te werken aan de zomershow van Jacky Lafon die deze keer de titel 'Jonger dan je denkt' kreeg en staat ook dit najaar opnieuw in 'Muzikantenstad 2024' en 'Winterwonderland 2024' 
Lissa staat dit jaar 10 jaar op de planken en geeft hiervoor op 23 juni 2024 een muzikaal concert in Kapellen. Orkest, backings en toffe dansers mogen hierin zeker niet ontbreken. 

 

Uiteraard blijft Lissa tussen de leuke projecten door steeds optreden voor verschillende festiviteiten,
want zingen is het liefste wat ze doet!